• 1402/12/19 - 14:52
  • تعداد بازدید: 468
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشانه‌های سلامت، و توصیه‌های بهداشتی در خصوص خرید و مصرف فرآورده‌های خام دامی

گوشت مرغ

 - باید دارای رنگ سفید مایل به صورتی، قوام طبیعی و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد.

 - در کشتارگاه‌های صنعتی طیور تحت نظارت دامپزشکی کشتار و بازرسی شده باشد.

 - در کیسه‌های نایلونی سالم و دارای تاریخ تولید و انقضا بسته بندی شده باشد.

 - مرغ منجمد آماده برای پخت باید فاقد هر گونه آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه‌های قهوهای) و آلودگی قارچی(لکه‌های سبز) باشد.

* خارج کردن مرغ از بسته بندی و عرضه آن بدون بسته بندی ونیز به شکل قطعه بندی در مراکز عرضه ممنوع است.

* با توجه به مخاطرات بهداشتی، لازم است از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تأئید دامپزشکی، خودداری شود.

* عمر ماندگاری مرغ تازه در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد یخچال به مدت ۳ روز و به‌صورت منجمد در دمای ۱۸- درجه سانتیگراد فریزر به مدت ۱ سال است.

* تبدیل مرغ از حالت انجماد به تازه در فروشگاه‌ها و فروش آن به‌عنوان مرغ گرم ممنوع است.

گوشت قرمز

- گوشت قرمز تازه باید دارای رنگ، قوام و رطوبت طبیعی و عاری از هر گونه خون‌مردگی، تغییر رنگ و چروکیدگی باشد.

- گوشت‌های منجمد وارداتی مجاز باید در لفاف‌های سالم نایلونی و با برچسب نظارت دامپزشکی، مهر ذبح شرعی و مشخصات شرکت سفارش دهنده به همراه تاریخ تولید و انقضا باشد.

* عمر ماندگاری گوشت گوسفندی تازه در دمای یخچال ۳ روز و به‌صورت منجمد در دمای فریزر ۹ ماه است.

* عمر ماندگاری گوشت گاو و گوساله تازه در دمای یخچال ۵ روز و به‌صورت منجمد در دمای فریزر ۱ سال است.

* به دلیل آلودگی‌های محیطی موجود و امکان ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، لازم است از مصرف گوشت‌های دام کشتار شده در خارج از کشتارگاه و فاقد مهر و برچسب(لیبل) دامپزشکی خودداری شود.

ماهی و میگو

- ماهی سالم باید دارای ظاهری درخشنده، شفاف و عاری از مواد لزج باشد.

- چشم‌های ماهی تازه درخشان، شفاف، روشن و برجسته باشد.

- آبشش‌ها به رنگ صورتی یا قرمز باشند.

- عضلات ماهی در برابر فشار انگشت دست مقاوم باشد.

- میگوی سالم و تازه باید دارای سطح پوست صورتی با رگه‌های سفید و مرطوب، درخشنده و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد.

 تخم مرغ

- تخم مرغ تازه باید دارای پوسته سالم و بدون شکستگی باشد.

- سفیده  تخم مرغ به‌صورت ابری، و زرده کروی آن در مرکز تخم مرغ باشد. مخلوط شدن زرده و سفیده از علائم فساد تخم مرغ است.

- پوسته تخم مرغ تازه بعد از پختن به راحتی جدا نمی‌شود.

- روی تخم مرغ‌ها باید تاریخ تولید و انقضا وجود داشته باشد و در مراکز عرضه در یخچال با دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

شیر

شیر تازه و سالم باید دارای رنگ سفید صدفی یا خامه‌ای و گاهی متمایل به زرد کم رنگ باشد؛ هر گونه تغییر رنگ به همراه بو و مزه غیر طبیعی نشانه فساد شیر است.

* مصرف شیر، پنیر، خامه، بستنی، سرشیر، کره و … فقط به‌صورت پاستوریزه توصیه می‌شود زیرا بیماری‌های مختلف ویروسی و باکتریایی مانند سل، شاربن، تب مالت، تب کیو و … و همچنین باقیمانده‌های آنتی بیوتیک و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام قادرند از طریق شیر خام و فرآورده‌های تهیه شده از آن به انسان منتقل شوند و بیماری، مسمومیت، اختلالات و مشکلات متعددی را  ایجاد کنند.

* فرآورده‌های خام دامی تازه و منجمد بسته‌بندی شده باید دارای کد بهداشتی کارگاه به همراه تاریخ تولید و انقضا باشند.

* فرآورده‌های خام مورد نیاز از مراکز معتبر و مورد تأئید دامپزشکی تهیه شود.

* به هیچ وجه از افراد دوره گرد، دست فروش و خودروهای سیار که در سطح شهر اقدام به عرضه فرآورده‌های خام دامی می‌کنند خرید نشود.

 

تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان کرمان

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 316155
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه