ساخت لایه نازکی برای جنگجهانی علیه باکتریهای مقاوم به دارو
محققان یک ماده لایه نازک ساختند که میتواند در پانسمان زخمها و ایمپلنتها برای جلوگیری از عفونت یا بهبود عفونتهای باکتریایی استفاده شود.
شروع تدوین استاندارد ملی استفاده از نانوحباب در تصفیه آب و پساب
فناوری نانو حباب به عنوان یکی از فناوریهای نوین در صنایع مختلف از جمله تصفیه آب و فاضلاب کاربرد دارد. به دلیل افزایش روزافزون مصرف آب در صنعت و کشاورزی و تولید پساب و همچنین ورود انواع آلایندهها به آب نیاز است که از روشهای پیشرفته و کارآمد برای حذف این آلایندهها و تصفیه آب و پساب استفاده شود.
با نوعی نانوژل، امیدها برای درمان چاقی و بیماریهای قلبی افزایش یافت
بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که استفاده از نانوژل حاوی دارو میتواند برای درمان چاقی و برخی بیماریهای کبدی استفاده شود. استارتآپی برای توسعه این فناوری راهاندازی شده است.
شرکت فناوران نانومقیاس: به دنبال بهرهبرداری حداکثری از نمایشگاه ایراننانو ۱۴۰۲ هستیم
نادر نادری، مدیرعامل شرکت فناوران نانومقیاس از آمادگی این شرکت برای بهرهبرداری حداکثری از نمایشگاه نانو سال جاری خبر داد.
فراخوان مشارکت در تدوین استانداردهای ملی در حوزه فناوری نانو
استاندارد و استانداردسازی، یکی از ارکان پیشرفت علم و فناوری خصوصا در مورد فناوریهای جدید و نوظهور همچون فناوری نانو میباشد که نیازمند تدوین و پیادهسازی استانداردهای جدیدی است تا به کمک آنها بتوان از یکسو شالوده استواری را برای توسعه صنعت و اقتصاد این فناوری فراهم ساخت و از سوی دیگر توسعه پایدار آن را تضمین نمود. مواردی مانند: روشهای قابل اتکا برای مشخصهیابی نانومواد و اندازهگیری خواص و کارآیی محصولات فناوری نانو، سنجش و ارزیابی ایمنی نانومواد و محصولات فناوری نانو، از جمله چالشهای مهم پیش روی توسعه پایدار فناوری نانو هستند که لازمه غلبه بر آنها، تدوین و پیادهسازی استانداردهای کاربردی برای نانومواد و محصولات فناوری نانو است.
گزارش عملکرد سند گسترش کاربرد فناوری نانو ایران در سال ۱۴۰۱ منتشر شد
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو، «گزارش عملکرد سند گسترش کاربرد فناوری نانو ایران در سال ۱۴۰۱» را در قالب ۴ فصل منتشر کرد. این گزارش به تشریح اقدامات صورتگرفته در راستای برنامههای سند گسترش کاربرد فناوری نانو (مصوب هیئت وزیران) و همچنین عملکرد این ستاد در این خصوص پرداخته است.
فراخوان مشارکت در تدوین استاندارد بینالمللی در حوزه فناوری نانو
کی از الزامات تجاری سازی فناوری نانو و ورود به بازارهای جهانی، اخذ استانداردهای بینالمللی، منطقهای و همچنین مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی و پروتکلهای جهانی است. کشورها با مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی میتوانند اولویتهای ملی خود را در سطح جهانی مطرح کرده و با تدوین استاندارد برای محصولات خود ضمن ایجاد بازار بینالمللی از منافع ملی خود در سطح بینالمللی دفاع کنند
انتشار یازدهمین استاندارد بینالمللی با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری نانو
یازدهمین استاندارد بینالمللی تدوین شده با سرپرستی ایران در حوزه فناوری نانو با عنوان «فناوری نانو – منسوجات حاوی نانومواد– خواص ابر آبگریز و ارزیابی دوام» به شماره ISO/TS ۱۰۸۱۸:۲۰۲۳ منتشر شد. این استاندارد با حمایت و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پس از تلاش مستمر یک گروه کاری متشکل از متخصصینی از صنعت، دانشگاه و آزمایشگاههای مربوطه تدوین شد.
برای نخستین بار از سوی سازمان ملی استاندارد ایران نشان ملی «دانش نماد و نانو نماد» اعطا میشود
به گزارش دفتر تخصصی روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان ملی استاندارد ایران؛ در راستای اجرای بند ۲ و ۲۴ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی “مدظله العالی”، کمک به رشد تولید و افزایش صادرات کالا و خدمات دانشبنیان، دو دستورالعمل اعطای نشان دانشبنیان (دانش نماد) و نانو (نانو نماد) در کمیته تخصصی مدارک سیستم مدیریت کیفیت، تدوین، تصویب و برای اجرا به تمامی ذینفعان ابلاغ شد.
وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو
نانوپسماندها که یک نگرانیِ امنیتیِ جدید در جهان محسوب میشوند فاقدِ مدیریت و مقررات مشخص هستند. بیش از ۶۰ درصد از نانوموادِ مهندسی شده وارد زبالهها میشوند و حالا پژوهشگرانی از دانشگاه فرایبورگ و EPL خواهانِ وضع مقرارت الزامآور و پیشگیرانه در این خصوص هستند.