گزارش عملکرد سند گسترش کاربرد فناوری نانو ایران در سال ۱۴۰۱ منتشر شد
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو، «گزارش عملکرد سند گسترش کاربرد فناوری نانو ایران در سال ۱۴۰۱» را در قالب ۴ فصل منتشر کرد. این گزارش به تشریح اقدامات صورتگرفته در راستای برنامههای سند گسترش کاربرد فناوری نانو (مصوب هیئت وزیران) و همچنین عملکرد این ستاد در این خصوص پرداخته است.
فراخوان مشارکت در تدوین استاندارد بینالمللی در حوزه فناوری نانو
کی از الزامات تجاری سازی فناوری نانو و ورود به بازارهای جهانی، اخذ استانداردهای بینالمللی، منطقهای و همچنین مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی و پروتکلهای جهانی است. کشورها با مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی میتوانند اولویتهای ملی خود را در سطح جهانی مطرح کرده و با تدوین استاندارد برای محصولات خود ضمن ایجاد بازار بینالمللی از منافع ملی خود در سطح بینالمللی دفاع کنند
انتشار یازدهمین استاندارد بینالمللی با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری نانو
یازدهمین استاندارد بینالمللی تدوین شده با سرپرستی ایران در حوزه فناوری نانو با عنوان «فناوری نانو – منسوجات حاوی نانومواد– خواص ابر آبگریز و ارزیابی دوام» به شماره ISO/TS ۱۰۸۱۸:۲۰۲۳ منتشر شد. این استاندارد با حمایت و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پس از تلاش مستمر یک گروه کاری متشکل از متخصصینی از صنعت، دانشگاه و آزمایشگاههای مربوطه تدوین شد.
برای نخستین بار از سوی سازمان ملی استاندارد ایران نشان ملی «دانش نماد و نانو نماد» اعطا میشود
به گزارش دفتر تخصصی روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان ملی استاندارد ایران؛ در راستای اجرای بند ۲ و ۲۴ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی “مدظله العالی”، کمک به رشد تولید و افزایش صادرات کالا و خدمات دانشبنیان، دو دستورالعمل اعطای نشان دانشبنیان (دانش نماد) و نانو (نانو نماد) در کمیته تخصصی مدارک سیستم مدیریت کیفیت، تدوین، تصویب و برای اجرا به تمامی ذینفعان ابلاغ شد.
وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو
نانوپسماندها که یک نگرانیِ امنیتیِ جدید در جهان محسوب میشوند فاقدِ مدیریت و مقررات مشخص هستند. بیش از ۶۰ درصد از نانوموادِ مهندسی شده وارد زبالهها میشوند و حالا پژوهشگرانی از دانشگاه فرایبورگ و EPL خواهانِ وضع مقرارت الزامآور و پیشگیرانه در این خصوص هستند.
ایران در جمع کشورهای برتر جهان در زمینه تدوین استانداردهای بین المللی فناوری نانو
استانداردسازی یکی از زیرساختهای پنهان اما بسیار موثر و راهبردی برای توسعه فناوریهای نوین از قبیل فناوری نانو است و سیاستها و اقدامات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو موجب شده است ایران بهعنوان یک کشور پیشرو در زمینه استانداردسازی فناوری نانو شناخته شود.
همکاری با دانشگاه برای ساخت واکسن ضدسرطان با کمک نانوذرات لیپیدی
شرکت کنسرواکس با همکاری دانشگاه کالیفرنیا به دستاوردهایی برای ساخت واکسن ضدسرطان رسیده است که کار شناسایی، نشانگذاری و نابودکردن سلولهای سرطانی را انجام میدهد.
آموزش اساتید فیلیپینی برای برگزاری دوره کارشناسی ارشد نانو توسط استادان ایرانی
اساتید سه دانشگاه شریف، تربیت مدرس و شهید بهشتی طی یک برنامه آموزش تربیت مربی (ToT)، به یکی از دانشگاههای فیلیپین به منظور راهاندازی دوره کارشناسی ارشد نانو کمک خواهند کرد.
ثبتنام برای نمایشگاه نانو از تیرماه آغاز میشود
به گفته علی طهاری، مدیر کریدور فناوری تا بازار، ثبتنام شرکتها برای نمایشگاه فناورینانو از تیرماه آغاز میشود. پس از ثبتنام اولیه، جانمایی توسط خود شرکتها انجام میشود.
مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا به بانوی دانشمند تبریزی رسید
دکتر سودابه داوران که پیش از این به عنوان اولین زن در دنیا مدال علمی یونسکو در فناوری نانو را دریافت کرده بود در موفقیت جدید خود مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا را کسب کرد.