فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1402، شماره 19

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1402، شماره 18

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1402، شماره 17

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1401، شماره 16

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1401، شماره 15

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1401، شماره 14

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1401، شماره 13

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1400، شماره 12

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1400، شماره 11

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1400، شماره 10

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1400، شماره 9

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 99، شماره 8

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 99، شماره 7

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 99، شماره 6

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 99، شماره 5

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 98، شماره 4

فصلنامه سلام و سلامتی پاییز98، شماره 3

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار و تابستان 98، شماره 1 و 2

 

  • 1402/03/01 - 13:34
  • تعداد بازدید: 653
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

از ذبح غیرمجاز دام، و خرید و مصرف گوشت آن خودداری کنید!

مردم هنگام خرید گوشت قرمز، از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی، کاملاً مطمئن شوند و ترجیحاً فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را در بسته‌بندی کددار تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی، تهیه کنند.

در پی شروع فصل گرما و ماه‌های پرخطر از نظر آغاز فعالیت، رشد، تکثیر و افزایش کنه‌‌ها، شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده تب کریمه- کنگو دور از انتظار نیست.

در این راستا شهروندان باید از تماس غیرضروری با دام زنده و یا مصرف گوشت‌های حاصل از ذبح غیرمجاز دامها که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام تهیه و در چرخه مصرف وارد می‌شوند، جداً خودداری کنند.

مردم هنگام خرید گوشت قرمز، از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی، کاملاً مطمئن شوند و ترجیحاً فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را در بسته‌بندی کددار تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی، تهیه کنند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس، دکتر جواد اسماعیلی، رئیس شبکه دامپزشکی این شهرستان با ذکر مطالب یاد شده گفته است که تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است؛ این بیماری در دام علائم بالینی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمی‌توان به آن پی برد؛ بنابراین لاشه دامی که در کشتارگاه و با نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح می‌شود، به مدت ۲۴ ساعت در سالن‌های پیش سرد و سردخانه‌ها در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری میشود تا با توجه به حساس بودن ویروس بیماری به دمای پایین، پس از مطمئن شدن به از بین رفتن ویروس، گوشت و آلایش خوراکی وارد چرخه مصرف انسانی ‌شود.

وی خطاب به دامداران خاطرنشان کرده است که یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از این بیماری سمپاشی است که در این راستا سموم مورد نیاز به اندازه کافی تأمین شده و دامداران می‌توانند برای تهیه آن به نزدیکترین داروخانه دامپزشکی مراجعه و سموم مورد نیاز خود را به قیمت مصوب تهیه و استفاده کنند.

دکتر اسماعیلی اضافه کرده است تماس با دام آلوده، ذبح، قطعه کردن لاشه تازه، مصرف گوشت تازه‌ خام و نیم‌پز، تماس با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن، از مهمترین راه‌های انتقال این بیماری به انسان است که رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه و عینک، توصیه بهداشتی دامپزشکی است.

لازم است مردم حتماً نکات و توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را برای مصرف گوشت و فرآورده‌های خام دامی به کار گیرند.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 301945
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه